Lower East

it’s the blog

This is the blog for lower east & lower east lab. A mix of stuff from our design & communication world (things we do, things we have done, and things we experience and get inspired from) and news from our lab – where all kind of actions and experiments can happen – that be workshops, creative meetings, urban safaris (with focus on start up, architecture, design or food), and exhibitions, events, dinners and a lot more.

Food Safari Berlin

August 6, 2014

Lower East have together with Volcano Concepts organized and planned three Food Safari Berlin in September and October 2014. If you work with food, can’t keep your fingers from the pots and pans or simply just want to dig into the lively food scene here in Berlin, check this offer out. Dates in 2014: September 11-12, September 25-26 and October 23-24.

The following description will be in the danish, call/mail if you don’t get the point, and want more details.

FoodSafariBerlin-sign
Vi inviterer på en intens to-dages FOOD SAFARI BERLIN i storbyjunglen!

Her introducerer vi dig for nye spisesteder og kreative restauratører, hvis koncepter forener gourmet med kant. Vi besøger bugnende madmarkeder, med masser af økologi og masser af lokale varer. Vi taler med passionerede kaffe-vin-mad-folk og hører deres historier. Vi undersøger mad-, drikke-, indretning- og start-up-scenen.

Vi åbner døre man normalt ikke finder, i baggårde man som regel ikke bevæger sig ind i – og smager selvfølgelig på alle de fundne skatte på vores vej.

Berlin er en vidunderlig, pulserende og stemningsfyldt storby! Byen byder på kreative iværksættere, inspirerende miljøer, cool udstillingssteder, en vild og omskiftelig historie – og i disse år en utrolig levende og spændende madscene. Berlin er det perfekte spot at tjekke ud og dykke ned i, hvis du ønsker at blive inspireret. Du kan ikke undgå at få nye idéer og du vil med stor glæde undre dig over hvor sjove og skæve nogle projekter kan være.

FOOD SAFARI BERLIN arrangeres tre gange i sensommeren/efteråret 2014:
#1: Torsdag og fredag 11-12 september.
#2: Torsdag og fredag 25-26 september.
#3: Torsdag og fredag 23-24 oktober.

FOOD SAFARI BERLIN er for dig, der er entusiastisk omkring mad – og som elsker at udforske nye og anderledes madtendenser. Du arbejder måske i madbranchen og søger ny inspiration til din café, restauration eller dit madprojekt.

Du kan også være så interesseret i mad og alt det gode, der kan følge med i slipstrømmen af et godt måltid, at du bare må se hvad en by som Berlin byder på af (gourmet)overraskelser.

Ønsker du en speciel FOOD SAFARI BERLIN for dine madentusiastiske medarbejdere eller kolleger, er du også velkommen til at kontakte os – vi tilrettelægger gerne en særskilt safari for jeres virksomhed.

HVEM STÅR BAG?
Helle Marietta og Jørgen Smidstrup flyttede deres design og kommunikationsvirksomhed, Lower East, til Berlin i 2011 og har udforsket den “arm, aber sexy“ storby lige siden. De driver også Lower East Lab (design studio, workshop, madevents og meget mere) og madkonceptet Camillos Kitchen (pop up restaurant, kogebog mm). Peter Mørk og Louise Pri fra Volcano Concepts arbejder med forretningsudvikling og rådgivning af virksomheder, samt professionalisering af de kreative erhverv – og er særligt begejstret for at udvikle koblingen mellem gourmet, kreativitet og forretning.
Lower East og Volcano Concepts arrangerer, faciliterer og er værter på FOOD SAFARI BERLIN.

HER ER DEALEN
• På Dag 1 starter vi i Lower East Lab i Kreuzberg – lab’et bliver vores faste samlingssted.
• Vi vil være en gruppe på 12-15 nysgerrige og mad-interesserede mennesker.
• Safarien foregår på cykler, til fods, i U-Bahn eller taxa hvis nødvendigt – og igen på cykler, den mest fornøjelige måde at udforske byen på, stoppe op, opleve og tage videre.
• Vi vil have tid til at følge vores næser, vores intuition og indskydelser og nyde ’essensen’ af Lower East’s hidtidige udforskninger i Berlin.
• I Lower East Lab kan vi lytte og diskutere, dele inspiration og inputs med hinanden. Vi vil have tid til at reflektere, dele, snakke, skitsere, grine og nyde.
• På Dag 2 afslutter vi safarien fra kl 17.00 til 18.00 med et glas “på gensyn” vin.

Sammen med Camillos Kitchen sætter vi en legende og inspirerende middag sammen den første aften til en Camillos Paladar. Paladaren er en pop-up restaurant primært i København, Berlin og Bern, med pragtfuld mad og fantastiske vine.

Efter safarien vil du modtage rig, visuel dokumentation på vores dage i Berlin.

ER DU KLAR TIL AT TAGE PÅ OPLEVELSE MED OS?

Pris for FOOD SAFARI BERLIN er 6.000 DKK.

Prisen inkluderer to dages mad og drikke i tidsrummet mellem kl 10:30 på den første dag til kl 18:00 på den anden dag. Leje af cykel, U-bahn billetter, samt møde- og køkkenfaciliteter er også inkluderet.
Ved tilmelding er det muligt tilkøbe en enkelt overnatning (enkeltværelse) mellem torsdag og fredag på et af vores udvalgte hoteller.

Tilmelding og betaling foregår her:
https://billetto.dk/food-safari-berlin-1
https://billetto.dk/food-safari-berlin-2
https://billetto.dk/food-safari-berlin-3

Vil du gerne tilbringe nogle ekstra dage i Berlin, før eller efter safarien (hvilket vi kun kan anbefale), så laver du selvfølgelig bare dit rejsearrangement derefter. Her fra er det bare at tømme hovedet og rydde kalenderen. Tag behageligt tøj og fodtøj med, din notesbog, et kamera, en paraply (for en sikkerheds skyld) og din tandbørste. Vi glæder os til at tage på safari med dig!

Deadline for tilmelding to uger før start.

Vil du vide mere? Kontakt Jørgen Smidstrup (js@lowereast.dk, tel +45 4063 6899) eller Louise Pri (louise@volcano.nu, tel +45 2266 0773).

Food Safari Berlin  ©lower east

Food Safari Berlin ©lowereast

Food Safari Berlin  ©lower east

Food Safari Berlin ©lowereast

Food Safari Berlin  ©lower east

Food Safari Berlin ©lowereast